Eibach kupione od piramidy. Niestety nie mam zdjęć jak wyglądała wcześniej, ale każdy wie, że octa jest wysoka. Koniecznie trzeba założyć 18 żeby dobrze wyglądało bo troche prześwit pozostał.
dlaczego nie na polskie drogi. jest nadal wysoko. można podjechać pod większości kraweżników. Samochód jest dużo stabilniejszy na ulicy, nie nurkuje przy hamowaniu i nie "skacze" przy dynamicznym przyśpieszaniu.
1bizkit, u mnie w dieslu przód siadł niżej niz tył, tył natomiast stoi podobnie jak na eibachu -30mm
Generalnie na H&R jeździ się przyjemniej niż na eibachu
[ Dodano: Nie 18 Sie, 13 11:24 ] ozarkos, i jak sie jeździ?
Zaznaczam, że bardzo chciałbym aby chociaż minimalnie koło było zbliżone do nadkola ... bo narazie na springach Eibacha -30 z A3 Sportback 4x4 mam k.... KOZE :evil:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Zaznaczam, że bardzo chciałbym aby chociaż minimalnie koło było zbliżone do nadkola ... bo narazie na springach Eibacha -30 z A3 Sportback 4x4 mam k.... KOZE :evil:
piramida, biorac pod uwage jak sie jezdzi na ejku, to chyba jednak gwint niszczy system
Na haerach przod ładnie siadzie, gorzej z tyłem gdzie tył jest lżejszy znacznie od przodu chyba ze haldex go przycisnie.
Eibach jest liniowy i ciezko go ugiac, hr jest progresywny i w pierwszej fazie ladnie siada
Witam,
czy ktoś mógłbym mi pomóc z doborem sprężyn Eibach do O2 2.0 TDI CR 2012r. dane z tabliczki: 1- 1020kg, 2- 970kg
Podpytywałem dwóch sprzedawców, ale doradzili mi różne modele.
Wg wagi wychodzi, że lepsze były te
- E10-79-004-03-22
Wg silnika wychodzi, że powinny być te:
- E10-79-004-04-22
Jaka cena tych Eibachów ? Jakie obniżenie ?
Ja do RS-a planuję te: https://hrsprings.pl/sprezyny-obniza...1-pi-1831.html
Ale mam już seryjne obniżenie o jakieś 15-20mm więc żeby coś poczuć/zobaczyć muszę dać z 45-50mm obniżenia.
Jaka cena tych Eibachów ? Jakie obniżenie ?
Ja do RS-a planuję te: https://hrsprings.pl/sprezyny-obniza...1-pi-1831.html
Ale mam już seryjne obniżenie o jakieś 15-20mm więc żeby coś poczuć/zobaczyć muszę dać z 45-50mm obniżenia.
Cena koło 600 zł w zależności który model. U mnie da 30 mm.
Wg katalogu do RS wchodzą E10-79-004-04-22 cena na stronie eibacha 579 zł, dają 20 mm, więc z eibacha pozostaje zawieszenie gwintowane Pro-Street-S, ale tu ceny pod 4k zł.
Komentarz